Fisk

Fisk

VESO produserer vår egen forsøksfisk for forsøk i Norge og Chile. Dette sikrer tett oppfølging av produksjonen, og tilgang til egnet forsøksfisk året rundt.

Atlantisk laks for eksperimentelle forsøk i Norge blir produsert ved VESOs klekkeri 20 kilometer fra Vikan. Klekkeriet er sertifisert i henhold til GLOBALG.A.P. 15-30 grams parr er tilgjengelig hele året, og smolt er tilgjengelig etter 12 ukers lysmanipulerings-periode. Produksjon av egen forsøksfisk kvalitetssikrer alle ledd fra egg til smolt. Klekkeriet produserer i tillegg IPN-mottakelig laks som er fremavlet for lav motstandskraft mot IPN-sykdom.

Atlantisk laks for eksperimentelle forsøk i Chile blir produsert i en adskilt avdeling ved Cargill Innovation Centre, Colaco.

Populasjoner av forsøksfisk blir rutinemessig screenet for alle kjente patogener gjennom produksjonssyklusen.  

Vår nettside bruker cookies hovedsaklig for trafikkmåling og optimalisering av innhold. Fortsett å bruke siden som normalt om du godtar dette, eller finn ut hvordan du kan håndtere cookies på dine enheter. Lese mer om vår bruk av cookies
 X